Ne-am mutat pe www.aquadec.ro

Accesorii acvariu

Acvarii si accesorii

Skip to Main Content »

Your shopping cart is empty

Acvariul CMS Shallow Reef 222 L

Scrie tu primul review al acestui produs

Disponibilitate: In stoc

RON1,949.00
SAU

Detalii sumare

 CMS SR-222 (Shallow Reef)


Primul acvariu marin, destinat categoriei Plug n Play si nu numai fabricat in Romania, care va putea satisface atat pe cei ce doresc un acvariu limitat ca dimensiuni dar cu o oferta de posibilitati nelimitata!


Am construit acest acvariu pentru a putea oferi o casa atat pentru pesti si nevertebrate, cat si pentru coralii moi si duri. Si de asemenea pentru a oferi un mediu stabil din punct de vedere biologic si chimic ce sta pe o filtrare performanta si completa.


Sistemul este format din 3 bazine separate (acvariul, sumpul si refugiul) pe care vi le prezentam in detaliu pe pagina produsului.


Acvariul CMS Shallow Reef 222 L

Alte imagini

Detalii

Acvariul:

Dimensiuni: 630 mm / 500 mm / 450 mm (L / l / h) – 141 Litri - sticla de 8mm grosime cantuita profesional pe toate laturile

Sticla de 8mm si fund dublu pentru cel mai ridicat grad siguranta.

Gaura pentru overflow la 40 mm de buza superioara a acvariului.

Nivelul apei si debitul curgerii poate fi reglat cu ajutorul fitingul prin care se scurge apa in sump/refugiu ( inaltime minima coloana apa 38 cm / inaltime maxima coloana apa 45 cm)

Capacul din komatex:

 Este prevazut cu un orificiu pentru hranire pe care se poate aseza orice model de hranitor. In acelasi timp el poate fi ridicat cu totul cu usurinta pentru mentenanta display-ului sau a refugiului. Drosserele (care se incalzesc) sunt in afara capacului si ajuta la mentinerea unei temperaturi optime. El vine montat cu doua drosere pentru 4 tuburi t5 de 24w.

Sumpul:

Dimensiuni: 400 mm / 400 mm / 400 mm (L / l / h) – 64 Litri - grosime sticla 6 mm - cantuita profesional pe toate laturile

Impartit in 4 camere de dimensiuni inegale (2 camere mici, una pentru skimmer si una pentru pompa de recirculare si doua camere mari pentru materiale filtrante si reactoare).

Inaltimea celui mai mare despartitor ajunge la 26 cm de fundul bazinului.

 

Refugiul:

Dimensiuni: 160 mm / 380 mm / 280 mm (L / l / h) – 17 Litri - grosime sticla 4mm - cantuita profesional pe toate laturile

Refugiul este conceput pentru a putea sustine atat un Deep Sand Bed (DSB) cat si o cultura de macroalge / mangrove.

Apa ajunge in refugiu printr-un T din scurgerea principala iar din acesta cade printr-un overflow in sump in camera pompei.

Refugiul este separat de sump si poate fi iluminat. 

 

Standul:

Dimensiuni: 630 mm / 500 mm / 750 mm (L / l /h)

Are un separator (respectiv picior de sustinere) care desparte camera sumpului de camera refugiului.

Are 5 gauri de 50mm prin care pot fi trecute furtunele, cablurile de alimentare si in care pot fi puse ventilatoare ce imbunatatesc circulatia aerului.

Poate fi customizat dupa preferinte (rafturi pe sine, inchidere cu cheie, culoare, etc.) 

 

Puncte forte:

1. Lungimea acvariului

Acesta nu este un acvariu mare si greu de manevrat si nu ne impune o remodelare a camere dar in acelasi timp se potriveste la lungime cu majoritatea lampilor performante care au neoane T5 de 24w HO sau neoane T5 de 24w HO si becuri HQI. Acvariul ne permite sa tinem atat pesti cat si corali pretentiosi si astfel, nefiind constransi de dimensiuni mici, ne putem bucura de o varietate mai mare de vietuitoare.

2. Aspectul shallow (inaltimea mica / latimea mare)

O latime mare permite constructia hardscape-ului si a decorului nu numai pe plan vertical ci si pe plan orizontal (foarte frumos vizibil si de deasupra acvariului – in cazul unui acvariu open top) iar inaltimea mica a coloanei de apa va permite luminii sa penetreze si sa sustina atat plante de tip gazon (in cazul acvariului de apa dulce) cat si corali SPS si LPS (in cazul acvariului cu apa sarata.

3. Refugiu separat de sump

Cu ajutorul refugiului putem reduce nitritii, nitratii si fosfatii din acvariu, putem crea o zona in care copepodele si amfipodele se pot inmulti si putem stabiliza diferenta zi/noapte a PH-ului fara adaugarea unui echipament scump compus din (Butelie CO2, electrovalva, reductor, ph controller si reactor calciu – care sare de 1000 lei). In acest sens lumina este setata sa porneasca noaptea in refugiu in timp ce in acvariul de display ruleaza moonlight-ul. Acest lucru va porni fotosinteza macroalgelor care vor folosi CO2- ul din apa , stabilizand ph-ul.

4. Sumpul

Acesta nu numai ca va ascunde echipamentele dar va fi o zona excelenta pentru filtrarea mecanica, biologica si chimica a acvariului. Puteti adauga un skimmer performant, puteti adauga reactoare sau puteti pune materialele filtrante in refugiu in saculeti. Spatiul oferit este foarte bogat pentru materialele filtrante.

5. Standul

Are 5 gauri cu diametrul de 50mm (2 pot fi folosite pentru adaugarea de ventilatoare mici care circula aerul si din stand si nu permit cresterea umiditatii – in acelasi timp ajuta la scaderea temperaturii). Totodata standul separa zona refugiului de zona sumpului pentru a nu se dispera lumina decat acolo unde este nevoie de aceasta. Acesta poate fi customizat cu sertare glisante pentru depozitarea accesoriilor folosite in acvaristica iar cu ajutorul cheii va veti asigura ca cei mici nu au acces la reactivi sau la echipamentele din sump decat sub atenta dvs. supraveghere.

 

Echipamente ce pot fi folosite:

Pompe valuri SunSun din gama JVP : JVP100A , JVP101A, sau altele din gama in functie de necesitati;

Acest model de acvariu poate fi facut pe comanda dupa plata avansului de 25% si pot fi aduse modificarile cerute de dvs..